Thursday, 23 January 2014

Nasihat Percuma Untuk Mahfuz.. Selesaikan Dulu Masalah Dalam Kain Sendiri

 
 
KUALA LUMPUR, 23 Jan – Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah, Datuk Seri Dr  Salleh Said Keruak meminta Ketua Penerangan Pas Pusat, Mahfuz Omar agar tidak masuk campur dalam urusan anggota parti Barisan Nasional (BN) dan beliau sepatutnya menumpukan perhatian bagi menyelesaikan masalah dalaman Pakatan Pembangkang itu sendiri.

Menurut beliau,  sebelum mencampuri urusan BN, Mahfuz sepatutnya lebih fokus kepada menyelesaikan masalah dalaman pakatan pembangkang di mana ketiga-tiga parti di dalam Pakatan Pembangkang juga kini dilanda masalah yang tidak putus-putus.

mahfuz-pas-harakah-ahli-parlimen-undi-tak-percaya-laga-najib-bn
“Saya nasihatkan agar Mahfuz tak payah masuk campur dalam urusan BN dengan melontarkan cadangan yang tidak rasional seperti itu. Lebih baik beliau tumpukan tenaga dan usaha untuk memperbetulkan masalah dalaman pakatan yang melibatkan partinya sendiri, DAP dan PKR.

“Seperti yang kita sedia maklum, masalah dalaman antara ketiga-tiga parti yang bergabung di dalam pakatan juga masih belum selesai. Kita lihat bagaimana masalah PKR yang mana kepimpinannya tidak lagi dipercayai oleh ahli dan kepimpinan parti mereka sendiri, menyebabkan ramai pemimpin sudah mula keluar dari parti tersebut.

“Begitu juga dengan DAP yang menghadapi krisis hilang kepercayaan di kalangan kepimpinan dan ahli mereka sendiri khususnya berhubung dengan pemilihan CEC dan  PAS pula hari ini, dilihat semakin lama semakin lemah dan sudah tersasar jauh daripada perjuangan asal mereka,” ujarnya kepada UMNO-Online di sini hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Ketua Penerangan Pas Pusat, Mahfuz Omar yang meminta agar ahli-ahli parlimen Barisan Nasional (BN) bersama ahli parlimen pembangkang melakukan undi tidak percaya kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak

Tambah Dr Salleh yang juga merupakan Speaker Dewan Undangan Negeri(DUN) Sabah, cadangan yang dilontarkan oleh Mahfuz itu cukup untuk memperlihatkan bahawa kepimpinan pakatan pembangkang hari ini lebih sibuk untuk mencari salah dan silap BN daripada mahu memperbaiki kelemahan dan kesilapan parti mereka sendiri.

“Kita tahu hari ini begitu banyak masalah yang melanda Pakatan Pembangkang, terutamanya yang melibatkan perhubungan antara ketiga-tiga parti yang dilihat kini bertembung dengan prinsip dan ideologi parti masing-masing.

“Sepatutnya kepimpinan pakatan pembangkang seperti beliau perlu mencari jalan untuk menyelesaikan masalah dalaman mereka yang kini semakin ketara dan tidak payah sibuk untuk masuk campur urusan parti orang lain.

“Tetapi inilah sikap pembangkang di negara ini.Mereka tidak pernah melihat kelemahan  dan tidak mahu pula memperbaiki kesilapan mereka. Apa yang mereka tahu hanya untuk mencari cacat cela BN, seolah-olah pakatan mereka itu sempurna dan tidak bermasalah.

“Sedangkan kemelut masalah dalaman antara parti pembangkang sejak bermulanya gabungan mereka sehingga ke hari ini belum selesai, malah dilihat semakin kritikal sehingga menyebabkan ramai penyokong dan ahli mereka sendiri sudah hilang kepercayaan kepimpinan pakatan,” tegasnya.

Sumber-MediaUMNO1 comments:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...